Gündem Afyon - Haber Sitesi
HV
01 MAYIS Çarşamba 03:46

Bayat Kapalı Devre Sulama Sistemi Afyonkarahisar'ın tarım ekonomisini güçlendirecek

Son yıllarda Afyonkarahisar'ın tarım alanında en hızlı büyüyen ilçesi Bayat oldu. Kapalı devre sulama sisteminden, yetiştirilen ürün çeşitliliğine kadar tarım alanında ilçede büyük gelişmeler yaşandı

Bayat
Giriş Tarihi : 09-01-2024 03:36   Güncelleme : 09-01-2024 04:22
Bayat Kapalı Devre Sulama Sistemi Afyonkarahisar'ın tarım ekonomisini güçlendirecek

Bayat İlçesi, bünyesinde bulundurduğu 3 ayrı sulama göleti ile, bölgede ve Türkiye'de ilk sıralarda yer alıyor. Uzun yaıllardır sulu tarım yapan ilçe son yıllarda; Fasülye, Patates, Şeker Pancarı, Mısır gibi ürünlerde kalite bakımından ülke genelinde söz sahibi olmaya başladı

Bayat ilçesinde Büyük Gölet olarak bilinen Asarcık Göleti de,
ilçede bulunan diğer sulama göleti gibi Kapalı Devre Sulama Sistemine geçiyor.
Su tassarrufu ve çiftçiye erişim kolaylığı sağlacayacak olan sistem Bayat ilçesindeki ekilebilir alanın yaklaşık %80'ine ulaşacak.
Son yıllarda özellikle sulama sistemlerine yapılan yatırımlarla Bayat ilçesi tarım alanında söz sahibi olmayı başardı
Arazi toplulaştırmayla eş zamanlı tamamlanacak olan kapalı devre sulama sitemi çalışmalarında sona gelindi.
Kapalı devre sulama sistemleri tam faaliyete geçtiğinde, Bayat ilçesi sulanabilir arazi ve tarım ürünleri konusunda bölgede ilk sırada olacak.
Afyonkarahisar ekonomisine büyük katkıları olacak olan, Bayat Kapalı Devre Sulama sistemi çalışmaları hızla devam ediyor.

Dsi 18.Bölge Müdürü Osman Erkan, 183. Şube Müdürü Faruk Topaloğlu ve Sulama Şube Müdürü  Halil Akar bu örnek ilçede sık sık çalışmaları yerinde inceliyor.
Heyet Bayat Belediye Başkanı Halil İbrahim Bodur ile koordineli çalışarak kapalı devre sistemini çok kısa zamanda faaliyete geçirmeyi planlıyor.

Çalışmalarla ilgili Bayat Belediye Başkanı Halil İbrahim Bodur;
''Asarsık Göleti Kapalı Devre Sulama Sistemimizin Büyük Mahalle kısmında döşenen kapalı devremize önümüz sezonda su verilecektir İnşallah memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.
 

Gündem AfyonGündem Afyon

Afyonkarahisar Haberleri

YORUMLAR
kadir kaya 4 ay önce

Emeği geçenlerden Allah razı olsun
ÇOK OKUNANLAR