Gündem Afyon - Haber Sitesi
HV
01 MAYIS Çarşamba 06:48

Bayat ilçesi Türkiye'nin dört bir yanına kızartmalık patates gönderiyor

Türkiye'nin en iyi kızartmalık patates yetiştiricisi bilindiği üzre Afyonkarahisar. Patates tarımında son yılların gözdesi Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesi oldu

Patates
Giriş Tarihi : 05-01-2024 19:48   Güncelleme : 05-01-2024 19:56
Bayat ilçesi Türkiye'nin dört bir yanına kızartmalık patates gönderiyor

Bilindiği üzre Türkiye'nin en iyi kızartmalık patates türü olan agria cinsi kızartmalık kışlık patates nadir bulunan özel bir patates türü. Afyonkarahisar iklimi ve toprak yapısı bu patatesin Türkiye'de meşhur olmasına neden oldu. Altın sarısı kızartmalar ve püreler yapılan agria patates herkesin ortak sevdiği yemek türleri.

Agria grubunun en iyisi olarak bilinen Hollanda Agria Kışlık Kızartmalık Patates Afyonkarahisar'ın Şuhut ve Bayat ilçesinde yoğun olarak yetiştirilmekte.
Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler son zamanlarda Bayat ilçesine ilgi göstermekte.
Bayat ilçesinin kızartmalık patatesini bu kadar meşhur eden ise, toprak yapısı ve iklim şartları. Hollanda Agria kızartmalık patates çeşidinin toprağa en fazla uyum sağladı bölge Afyon, Bayat ilçesi.

İlçede yüzlerce Hollanda Agria Patates yetiştirici bulunmakta. 
Bayat ilçesinden 10 Kg Agria Kızartmalık Patates'de alabilirsiniz, Tır bazında da alabiliriz.

İlçede bir çok çiftçi taleplere yetişemediğinden, market, manav, hal, restorant zincirlerine özel, anlaşmalı patates yetiştiricliği yaptığından, çiftçilerle hasattan aylar önce nisan, mayıs, haziran aylarında temasa geçip, anlaşmalı ön alım yapabilirsiniz.
 

Gündem AfyonGündem Afyon

Afyonkarahisar Haberleri

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR